Printed from IMC Sverige : http://sweden.indymedia.org/
IMC Independent Media Center
Themes

Languages

Assignments
Indymedia Translations Project
Media Centers

www.indymedia.org

africa
ambazonia
canarias
nigeria
south africa

canada
alberta
hamilton
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

east asia
japan
qc

europe
alacant
andorra
antwerpen
athens
austria
barcelona
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
united kingdom
west vlaanderen

latin america
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
sonora
tijuana
uruguay
valparaiso

oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
darwin
jakarta
manila
melbourne
perth
sydney

south asia
india
mumbai

united states
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
danbury, ct
dc
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
st louis
tallahassee-red hills
tennessee
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

west asia
beirut
israel
palestine

[process]
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer

[projects]
print
radio
satellite tv
video

[regions]
oceania

united states

[topics]
biotech

This site
made manifest by
dadaIMC software

OBS! Indymedia Sverige står inte på något sätt bakom materialet som publiceras här. Var artikelförfattare ansvarar själv för sina egna texter enligt lagen om elektroniska anslagstavlor.

Feature Articles Create or login to a User account?
Local News and Commentary
Announcement :: Extremhögern
Låt inte fascisterna marschera ifred den 28 januari!
19 Jan 2006
Fredagen den 27 januari minns vi förintelsen, en av de händelser som starkast färgat av sig på Europas historia. Som en direkt följd av fascismens övertagande av Europa, mördades miljontals människor i "den vita rasens" namn.
Andra världskriget, fascismen och förintelsen, får aldrig glömmas bort, nu vet vi var fascismen leder. Dagen efter, på lördagen den 28 januari, har de två nazistiska organisationerna Nationalsocialistisk front och Svenska motståndsrörelsen kallat till en demonstration i Stockholm för att skymfa alla de som föll offer för fascisternas politik.

Judar, kommunister, socialdemokrater, romer, förståndshandikappade, fackligt aktiva och andra som inte passade in i fascisternas "perfekta" värld fick betala med sina liv.
Read the full article...
News :: Extremhögern : Protester
Rapporter från Salem
10 Dec 2005
Modified: 05:06:01 PM
Information från Motkraft.net, SUF.cc och IMC-Sverige

Uppdateras löpande

English translation available here: http://sweden.indymedia.org/newswire/display/67537/index.php

Bilder från NMR-demonstrationen: http://sweden.indymedia.org/newswire/display/67538/index.php

-22:00 Det kommer in löpande men obekräftbara rapporter om viss naziaktivitet och några antifas som har plockas till förhör enligt PL19.

17:55 Ett antal aktivister rusar ut från tåget vid i Bagarmossen och hoppar på det väntande tåget till Hagsätra, till utan att polisen ingriper. Okänt vad som händer med de som som är kvar när tåget när nästa station, (slutstationen) Skarpnäck.

17:50 Polisen håller alla på gröna linjen ut mot Skarpnäck. Många poliser, och många aktivister. Ingen får gå av. Piketer följer tåget och stannar vid var station.

17:45 Många piketer rör sig ut mot Gullmarsplan

17:40 Polisen har börjat trycka tillbaka folk på tåg som stannar på tunnelbanestationen vid Medborgarplatsen.

17:05 Grupper rörde sig från T-Centralen mot Stureplan, där det utmynnade i konfrontationer med civil polis, rökbomber, krossade skyltfönster.

17.00 Nazimarschen är nu inledd ifrån Rönninge station. Motkrafts observatörer på plats räknade in till strax under 1200 deltagare - vilket är samma deltagarsiffror som förra året.

På Sergels torg är fortfarande ett hundratal antifascister samlade. Polisen kollar grupper som rör sig på Söder och runt Södra station.

16:45 Lugnt igen inne i City. Små grupper av antifascister drar fortfarande runt på gatorna.

Nazimarschen har ännu inte börjat gå.

16:30 Nazimarschen håller på att ställer upp på parkeringen vid Rönninge station. Antal är än så länge svårt att uppskatta, men enligt bedömare på plats är de "väsentligt färre" än tidigare år.

Polisen försöker insäcka antifascister vid Klara kyrka.

Inne i City följer polisen efter grupper av aktivister och försöker rensa väg för transporterna till Nobelfesten.

16:00 200 antifascister attackerade av polisen vid sergels torg.

16.00 Poliskommenderingar skickas runt till NK och Gallerian för att hindra aktivister. De har som plan att försöka säcka alla som tar sig närmare Hötorget och Nobeltillställningen.

15.50 Det förbereds för en samling på Sergels Torg. polisen hindrar antifascister från att ta sig dit.

15.45 Kravaller har utbrytit i City. Fönster har slagits sönder på Bibliotektsgatan och det pågår konfrontationer vid Östermalms torg.

15.30 Båda nazitågen har nu åkt. Det från Älvsjö samlade ca 100 personer, det från Solna mellan 50-100 personer. SUFs blockad på centralstationen är upplöst. Runt 400 antifascister rör sig nu i en demonstration inåt city, bengaliska eldar har tänts och polisen förföljer dem. Nobelfesten pågår vid Hötorget och polisen försöker hindra antifascister från att ta sig dit. Det är kravallsituation på stan. Polisen oroas att limosiner ska angripas.

15:20 SUF:s blockad på Stockholms C förbereder för att lämna stationen för okända upptåg i stockholms stad.

15.15 Signalsystemet för pendeltågstrafiken har saboterats i Stuvsta. Pendeltågen kan passera men bara i hastigheten 10 km/h. Polisen förbereder sig för att nazitågen kommer att bli attackerade vid Stuvsta.

Nazitåget från södra samlingen har lämnat Älvsjö och den stationen är tom.

De hundratalet antifascister som säckades på Torsgatan av polisen har nu kommit fram till Centralstationen.

Hundra antifascister visiteras enligt PL§13 på Karlberg.

15:15 Inga pendeltåg stannar på Stockholms C, samtidigt som polisen förbereder att köra förbi ett tåg som förmodligen är fullastat med nazister som vill ut till salem

15.10 Polisen förbereder sig för att köra förbi "det aktuella tåget" på spår 19 om tio minuter. På Älvsjö ska hundra nazister ha samlats och tagit pendeln mot Salem.

15.00 Nazisterna har gått ut med två församlingar internt. En på Solna Station kl 14:30 och en på Älvsjö Station kl 14:45. Antifascistiska aktionsgrupper har den senaste timmen samlats runt Solna och polisen försöker gripa folk där.

15:00 ca 250 aktivister på centralen. Mindre sammandrabbning mellan aktivister och poliser vid utgångarna mot perrongen.

14.50 Polisen lyckas inte hindra folk att ta sig från tunnelbanan till Centralstationen. Mellan två och trehundra deltar där i blockaden. De försöker ta sig mot pendeltågsuppgångarna, men polisen blockerar vägen. Polisen har nu öppnat Gamla stan igen.

14.45 Polisen försöker hindra folk att ta sig till blockaderna. De försöker stoppa folk från Norra bantorget på väg till Karlberg och från T-centralen till Centralhallen. Tunnelbanan stannar inte i Gamla stan just nu, för att polisen fruktar blockader där.

14:45 Folkmassan inne på Centralstation har rört sig mot nergången till pendelperrongerna, utan framgång änsålänge då polisen blockerar vägen.

14.30 NMRs manifestation är på Norra Bantorget och håller på att avsluta, med tal och musik. Ett tusental personer har deltagit i manifestationen. Ett hundratal personer är påväg från NMR till Karlberg. Polisen håller på att göra PL§19 på Torsgatan.

14.30 Polisen har spärrat av runt Karlberg, ska bussa ut en del antifascister. Men hundratalet antifascister rör sig fortfarande i kvarteret. All trafik avstängd.

14:20 Karlbergs station är sågott som nerstängd, pendeln stannar ej och polisen visiterar alla. Ett hundratal personer som hörsammat AFA:s uppmaning till blockad är påväg dit, oklart i nuläget hur många som redan är där.

14:15 En handfull nazister påväg till Salem fick rikligt med vatten hällt över sig på vägen genom station. Det väntas minusgrader till Salemmarschen. Runt Centralen störs polisen av en massa "clowner", clownerna har fått en polisorder att "sluta clowna inom tio minuter".

14.00 Mellan ett till tvåhundra personer har slutit upp inne på Stockholm C, polisen har spärrat av alla utgångar till perrongerna. Lugnet råder ännu. SUF har en liveupdate från sin blockad på:
http://www.suf.cc/?news=50

14.00 Polisen försöker göra insäckningar av antifascister vid Karlberg. De kollar folk enligt PL §19. De insäckade ska bussas ut. Inga pendeltåg stannar just nu vid Karlberg.

13.30 NMR-demonstrationen som samlats på Norra bantorget har börjat gå. Ungerfär tusen personer uppskattas delta, antalet än så länge osäkert. Antifascister har börjat samlas vid Karlbergs pendeltågsstation.

13.30 Uppdatering från T-Centralen:
Aktivister som söker hindra nazister från att åka till Salem har börjat samlas. Ett stort antal poliser är vid Tcentralen och har börjat spärra av uppgångar.

Läs mer på: http://motkraft.net/index.php?view=news&id=1731
http://www.suf.cc/?news=50
News :: Extremhögern : Protester
Militanta nazister förbereder årets propagandamarsch i Salem
08 Dec 2005

Salemmarschen har på bara några år blivit den enande faktorn för en annars splittrad och marginaliserad nazirörelse. De mest extrema grupperingarna som till exempel Info14, Nationalsocialistisk Front (NSF) och Blood & Honour samarbetar här öppet med det parlamentariska fascistpartiet Nationaldemokraterna (ND).

Salem har rent av kommit att konkurrera med minnesmarscherna för Rudolf Hess i Tyskland som den viktigaste internationella mötesplatsen för den samlade europeiska nazirörelsen. Under tidigare manifestationer har nazister från ett flertal europeiska länder, bland annat Danmark, Finland, Norge, Estland, Ryssland, Polen, Tyskland, England, Frankrike, Belgien, Holland, Schweiz och Italien deltagit.

Read the full article... (3 comments)
News :: Lagstiftning
Maskeringsförbud efter nyår
25 Nov 2005
Modified: 09:00:22 PM
Justitieutskottet har nu godkänt det förslag som innebär att det blir olagligt att helt eller delvis dölja sitt ansikte i samband med en demonstration.
Socialdemokraterna, Folkpartiet och Kristdemokraterna har meddelat att de backar förslaget vilket innebär att det med största sannolikhet klubbas igenom den första december. Lagen börjar i sådant fall gälla från den första januari 2006.
Read the full article... (8 comments)
News :: Övrigt
Nederlänsk vänsteraktivist avrättad på öppen gata
18 Nov 2005
Den kända vänsteraktivisten Louis Seveke, 41år, blev i tisdags kväll, den 15 november 2005 avrättad med ett skott i huvudet när han befann sig i centrala Nijmegens, Nederländerna.

I en intervju i nederländsk radio sade journalisten
Gerard Legebeke, som personligt kände Louis, att allt tyder på att det rör sig om ett politiskt mord.
Read the full article... (2 comments)
Announcement :: Övrigt : Genus och sexualitet : Mariginaliserade grupper
SORGETÅGET 26 november 2005
18 Nov 2005
RÄTTSLÖS ZON - MÄNS VÅLD MOT KVINNOR MED FUNKTIONSHINDER.

Lördagen den 26 november ordnas för nionde året i rad ett Sorgetåg till minne av alla kvinnor som varje år mördas av en närstående man. 15.30 samlas vi på Götaplatsen för att i tystnad gå ner till Johannastatyn i Brunnsparken. Årets Sorgetåg ägnar vi åt att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor med funktionshinder.
Read the full article...
News :: Extremhögern : Protester
Full Fart vid NSF-demonstration
31 Oct 2005
Lördagen den 29:e oktober hade Nationalsocialistisk Front (NSF), Sveriges medlemskraftigaste nazistparti, utlovat en demonstration genom Linköping under parollen "För folk och nation". Planeringen var enklast möjliga, samlingen skulle ske i centrala delarna av staden för avmarsch mot närliggande torg för apeller och propagandaarbete. Polisen gav dem tillstånd och det hela tycktes gå NSF's väg, i var fall fram till lördag förmiddag då det började röra sig i staden.
Read the full article... (5 comments)
News :: Extremhögern
Antifa online
15 May 2005
Modified: 08:30:58 PM
Den antifascistiska rörelsen har den senaste tiden mer och mer utnyttjat de möjligheter som internet erbjuder. AFA Doku har offentliggjort Nordiska förlagets kundregister som de kom över i.o.m. höstens hack, antifascistiska grupper i Göteborg lanserade i dagarna en kampanjsite där de hänger ut lokala nazister och i tyskland har kampanjen ”hackthenazis” lett till att nazistiska webbsidor stängts ner.
Read the full article... (5 comments)
Media Gallery
0 new media uploads
since 18 Apr 2014.
Media Gallery
OPEN NEWSWIRE
This is an open publishing forum
Local Interest
There are no Local Interest Articles to display.
Elsewhere
There are no Elsewhere Articles to display.
 
Hidden articles...
View comments...
annan open publishing
Annan deltagande journalism på nätet
Läsarnas Fria
?Ingen gravid kvinna ska behöva riskera livet?
Affären prövas av Konkurrensverket
Framtiden liknar ingenting
Klimatet är Nuon-affärens verkliga förlorare
Statslösa palestinska flyktingar har behov av skydd
Motkraft
oberoende aktivstmedia
DOIT MEDIA
Salem 2007
Ni ska vara rädda för folket
Första Maj
31 Mars - Planka.nu